• Fašiangový karneval 2024

          • Február je už tradične mesiacom zábav a karnevalov. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole. Tento rok pripadol na 9. februára. Žiaci 5. – 9. ročníka sa naň tešia aby mohli ukázať svoju originalitu, niektoré preto aby sa na jeden deň mohli premeniť na vysnívanú rozprávkovú bytosť. Veseliace sa deti a nápadité masky členovia školského parlamentu zvečnili pred karnevalovou stenou. Smiech a dobrá nálada sa niesli celou školou. Školský parlament

          • Chemická olympiáda

          • Na našej škole sú žiaci, ktorí sa venujú chémii viac ako je príprava na hodiny chémie.

            Dôkazom je účasť žiakov v domácom a školskom kole. Školské kolo sa uskutočnilo 8. 2. 2024 a zúčastnilo sa ho 5 žiakov: Janka Gerbocová (9. B), Stanislav Kubín (9. B), Tamara Dobáková (9. A) a s deviatakmi v jednej kategórii súťažili aj ôsmaci Adam Lichvár (8. C) a Krištof Mihalovič (8. C). Úspešní riešitelia, Janka Gerbocová a Stanislav Kubín, postupujú do okresného kola chemickej olympiády, v ktorom ich okrem teoretickej časti čaká aj praktická časť. Prajeme im veľa správnych riešení z teórie a veľa správnych záverov z uskutočnených pokusov v praktickej časti.

            Dašena Rošťáková

          • Na Valentína - koncert

          • Dňa 14.2. na našu školu zavítal superstárista  Martin Krauz. Zároveň sme prejavili aj svoje spevácke a tanečné nadanie. 

          • Vlk - edukačný program v galérii P.M. Bohúňa

          • Dňa 8.2. sa žiaci 2.A triedy zúčastnili edukačnej aktivity v galérii P.M. Bohúňa. Súčasťou aktivity je výstava siedmich umelcov a umelkýň s názvom "Človek vlku vlkom", ktorá sa zaoberá rôznorodým spracovaním a využitím motívu vlka v súčasnom umení. V edukačnej aktivite pani výtvarná pedagogička  predstavila jednotlivé diela umelcov a umelkýň.  Žiaci sa dozvedeli ako vlky žijú, akú majú symboliku, akú stopu zanechávajú a v akých rozprávkach  vystupujú. Žiaci aktívne vymýšľali trochu iný príbeh o Červenej čiapočke a vytvorili si svojho pohyblivého vlka.

          • Fašiangy v plnom prúde

          • Dňa 2.2.2024 sme si v ŠKD v I. a II. oddelení spríjemnili piatkové popoludnie Fašiangovým karnevalom. Deti sa promenádovali v krásnych rozprávkových maskách, ktoré si pripravili spolu so svojimi rodičmi. Deti si zasúťažili, pohostili sa koláčmi a ostatnými slanými a sladkými dobrotami. Zabavili sa a zatancovali. Karneval sa nám vydaril. Deti boli spokojné a usmiate. Vychovávateľky Lacková, Belobradová

          • Valentínska pošta:

          • Pretože sa blíži sviatok sv. Valentína, ktorého oslavujeme 14. februára, členovia žiackeho parlamentu sa pre vás aj tento rok rozhodli uskutočniť školskú akciu pod názvom „Valentínska pošta“.

            Chcete potešiť pozdravom a prianím svojich spolužiakov a učiteľov? Ak áno, svoju valentínku vhoďte do pripravenej schránky. Nezabudnite uviesť meno, priezvisko a triedu adresáta, aby sa váš odkaz dostal do správnych rúk. Svoje pozdravy môžete vhadzovať do schránky, ktorá bude umiestnená na dolnej chodbe na 1. aj 2. stupni od stredy 7.2. do piatku 9.2.2024. V deň sv. Valentína sa budú valentínky  rozdávať určeným adresátom. Tešíme sa na vaše pozdravy a možno aj zaľúbené úsmevy.

          • Exkurzia na mestskom úrade

          • Dňa 30.1.2024, sa deti zo VII. oddelenia ŠKD, zúčastnili exkurzie z názvom: ,, Kompetencie aktivneho občana ".

            Exkurzia bola spojená s tematickou prednáškou a aktivitami, ktoré deti veľmi zaujali.

            Pani Miriam Čabajová, špecialistka na školy a školské zariadenia, vyskúšala deti zo základných vedomostí o Slovenskej republike. Vymaľovali vlajky, štátny znak spojili puzzle primátora mesta Jána Blcháča a potom im pani Čabajová ukázala fungovanie samosprávy mesta Liptovský Mikuláš.

            Na koniec nám dala 30 dňovú výzvu, ktorá sa deťom veľmi zapáčila.

            Ďakujeme za exkurziu.

            Vychovávateľka VII.odd. Anna Hajurková 

          • Karneval

          • Tradične ako každý rok sa vo fašiangovom období naša telocvičňa mení na magické miesto plné víl, čarodejníkov a rôznych príšer. Tento rok sa karneval konal 25.1.2024. Všetkých nás pobavila  komediálna show Sranda Banda, v ktorej sa miešali krásne bábky, výborná bruchovravecká technika a trefný multivrstvový humor. Nechýbali ani zábavné súťaže a tanečné kolá.


            Zábava bola vynikajúca! Každý, kto sa karnevalu zúčastnil si skvele zatancoval a odniesol si domov dobrú náladu.

          • Odovzdávanie polročných výpisov v herni

          • Vyhodnotenie výsledkov a rozdávanie výpisov za 1.polrok nemusí byť len v triede. Žiaci z 2.B si svoje výpisy prevzali v herni Handy-Dandy. Zahrali sa, zabehali si,  jazdili, hojdali, skákali či hrali šach a bowling. Po vybláznení prišla vážnejšia chvíľa a triedna učiteľka vyhodnotila prácu žiakov za 1. polrok šk.roka 2023/2024. Na záver im zaželala veľa úspechov do druhého polroka. 

          • Exkurzia na mestskom úrade

          • Deti z V. odd. ŠKD absolvovali 24.1. exkurziu na mestskom úrade spojenú s prednáškou aj konkrétnymi aktivitami na tému "Kompetencie na život aktívneho občana".

            Miriam Čabajová ma  mestskom úrade priblížila deťom na konkrétnych príkladoch, ako fungujú jednotlivé procesy v samospráve, čo všetko mesto zabezpečuje pre svojich obyvateľov, aké inštitúcie, školy alebo napríklad aj cesty spravuje, že pripravuje a vydáva všeobecne záväzné nariadenia, ktoré treba dodržiavať.

            Vychovávateľka ŠKD Hana Hyžinská

          • Fašiangový karneval

          • Na známosť sa dáva, čaká nás fašiangová sláva! V piatok 9.2.2024, žiaci 5. – 9. ročníka použite fantáziu, či zmysel pre humor a nech sa naše triedy naplnia obľúbenými hrdinami, rozprávkovými postavami, rôznymi povolaniami, či benátskymi škraboškami.

            Zbrane a ich repliky nie sú na škole dovolené.

            Počas prestávok Vás v triedach odfotia členovia školského parlamentu a cez veľkú prestávku pred karnevalovou stenou, ktorá bude umiestnená na strednej chodbe.

            Tešíme sa na Vaše nápadité kostýmy už budúci piatok!

            Školský parlament

          • Karneval v ŠKD

          • Aj tento rok sme fašiangy oslávili karnevalom v ŠKD v 2 .A triede. Deti si vyzdobili triedu, pripravili sladké i slané dobroty. S dobrou náladou počas promenády masiek predstavili svoje karnevalové kostýmy, potom si zasúťažili aj zatancovali.

          • Cesta ku knihe

          • Naši tretiaci si veľmi obľúbili knižnicu G.F.Belopotockého a tešia sa z každej návštevy. V stredu 17.1. sem zavítali opäť, aby si požičali nové zaujímavé knihy, ktoré im prinášajú radosť a potešenie. A práve dobrovoľným čítaním pre potešenie sa začína ich putovanie za čitateľskými zručnosťami.

            Vychovávateľka ŠKD Zdenka Gejdošová

          • Exkurzia na mestskom úrade

          • Deti zo VI. odd. ŠKD absolvovali 10.1. exkurziu na mestskom úrade spojenú s prednáškou aj konkrétnymi aktivitami na tému "Kompetencie na život aktívneho občana".

            Špecialistka škôl a školských zariadení na mestskom úrade Miriam Čabajová priblížila deťom na konkrétnych príkladoch, ako fungujú jednotlivé procesy v samospráve, čo všetko mesto zabezpečuje pre svojich obyvateľov, aké inštitúcie, školy alebo napríklad aj cesty spravuje, že pripravuje a vydáva všeobecne záväzné nariadenia, ktoré treba dodržiavať.

            Vychovávateľka ŠKD Zdenka Gejdošová

          • Matematická olympiáda 5. a 9. ročník

          • Úlohy domáceho kola MO riešilo 8 žiakov 5.ročníka a 9 žiakov 9. ročníka. Úspešných riešiteľov z 5. ročníka bolo 5 - Tina Plauterová, Zoe Böhmerová, Martin Koyš, Oliver Koyš, Maryna Ponomarova a 3 žiaci z 9. ročníka - Filip Turčiak, Stanislav Kubín, David Brziak.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri riešení úloh OK MO, ktoré sa uskutoční 24.1.2024.

            Kupčová