• Môžem pomôžem 

          • V dňoch 2.10. – 6.10. bude na našej škole prebiehať zbierka pre ľudí bez domova pod názvom Môžem pomôžem v spolupráci so Slovenským červeným krížom.

            V budove druhého stupňa na dolnej chodbe budú umiestnené dve krabice. Jedna bude slúžiť na oblečenie, druhá na hygienické potreby.

            Každý človek si zaslúži ľudské podmienky. S blížiacim sa zimným obdobím prichádzajú aj komplikácie pre ľudí, ktorí musia noci a dni tráviť v nehostinne mrazivých podmienkach. Zbierať sa bude hlavne oblečenie, ktoré by nemalo byť staré a znehodnotené. Aj ľudia bez domova sa chcú obliecť nie len teplo, ale aj vkusne. Zbierajú sa bundy, obuv, ponožky, rukavice, čiapky, nohavice, ale aj ruksaky papuče, žiletky a iné hygienické potreby. Zoznam zbieraných vecí bude napísaný na krabiciach.

            Prosíme všetkých, ktorí sa zapoja do tejto charitatívnej akcie, aby nosili veci cez veľkú prestávku, kde bude zabezpečený dozor.

             

            Vopred ďakujeme za prejavenú solidaritu s ľuďmi, ktorí to potrebujú.

          • Milujeme knihy

          • My, deti z  V. a VI. oddelenia ŠKD, máme veľmi rady rozprávky, príbehy, legendy, ale aj často navštevujeme knižnice, väčšinou tú našu Liptovskú knižnicu G. F. Belopotockého , v ktorej už máme založené čitateľské preukazy.

            S vypožičanými knihami deti vedia pracovať. Stáva sa, že si často poobede rozprávajú svoje príbehy, ktoré už prečítali. Učia sa čítať očami, potichu, ale aj nahlas. Aj týmto sa vylepšuje u detí ich čitateľská gramotnosť. Deti pri čítaní veľmi podporujeme a každého dobrého čitateľa pochválime. V našich oddeleniach prvenstvo v čítaní majú Adam Kotuľák, Tomáš Korček, Matej Tomčík, Matej Mihalovič, Oliver Sálus, Španková Simonka, Kováčová Žofia, Kubín Samo, Halíková Ella, Faconová Sofia, Mičlo Damián....to by sme asi museli vymenovať celé oddelenia. :-)

            Vychovávateľky Hyžinská, Gejdošová

          • Európsky týždeň mobility

          • V rámci Európskeho týždňa mobility sme so žiakmi zrealizovali ranné bicyklovanie spojené s cykloraňajkami. Ďakujem im za účasť. 

            Uč. TSV Matejka 

          • Prvá pomoc

          • Žiaci 2.B triedy navštívili Slovenský  Červený kríž, ktorý sa nachádza v blízkosti našej školy, aby sa dozvedeli a naučili základy prvej pomoci. Pre žiakov to bola zaujímavá skúsenosť. Naučili sa ošetriť ranu, zastaviť krvácanie z nosa, naučili sa správne ohlásiť a privolať zložky prvej pomoci  a najviac sa im páčilo obväzovanie zlomeniny  prsta alebo rany na hlave. Žiaci boli komunikatívny a aktívne spolupracovali s dobrovoľníkmi Červeného kríža. 

          • ZBER POUŽITÝCH KEFIEK

          • Stará kefka nepatrí do koša. Ak aj zubnú kefku správne hodíte do kontajnera na plast, skončí väčšinou na skládke, kde sa bude rozkladať stovky rokov.

            Aj naša škola chce zmeniť Slovensko na ekologickejšiu krajinu. Preto sa stávame zberným miestom použitých kefiek všetkých značiek.

             

            Čo sa stane s vyzbieranými kefkami?

             

            Kefkám CURAPROX budú odseknuté hlavičky a rúčky budú recyklované na koše na triedenie odpadu, ktoré využijeme aj v našej škole.

            Hlavičky a kefky iných značiek budú poslané na testy a následne využité na výrobu  záhradného  nábytku.

             

            Kam použité kefky priniesť?

            Použité kefky budeme zbierať celoročne a môže sa zapojiť úplne každý.

            Kefky môžete priniesť:

             

            • I. stupeň:  prízemie
            • II. stupeň: pri zborovni

            Ďakujeme!!!

          • Výtvarná súťaž Povesti o jaskyniach na Liptove

          • Koncom minulého školského roka sa naša žiačka Vanesska Floreková z 8.C zúčastnila výtvarnej súťaže s povesťami o jaskyniach na Liptove, ktorú organizovalo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Jej práca bola ocenená a okrem diplomu získala aj niekoľko vecných cien.

            Srdečne jej gratulujeme J