• Zvedaví škôlkari na návšteve v našej ZŠ

          • Dňa 20.3.2024 mali zvedaví škôlkari z MŠ Bublinka možnosť nahliadnuť do každodenného života u starších kamarátov v 1.A a v 1.B triede. Tento skvelé dopoludnie dopadlo nad očakávania. 

            Dúfame, že už zakrátko sa so škôlkarmi stretneme v školských laviciach.

          • BUDÚCI ARCHITEKTI?

          • Na hodinách matematiky sa v piatom ročníku meralo, strihalo, lepilo, farbilo... Prečo? Učili sme sa o priestorových telesách a ich vlastnostiach. Pozorovali sme, kde ich môžeme vidieť v skutočnom svete. Odtiaľ nebolo ďaleko k budovaniu papierových stavieb, ktoré sme dotvárali na výtvarnej výchove farbami, fixami, ceruzkami.

          • Návšteva kina Nicolaus

          • 20.3.2024 deti z V., VI. a VII. oddelenia ŠKD navštívili kino Nicolaus, v ktorom si pozreli animovaný film Vtáci sťahováci.

            Vychovávateľky ŠKD Gejdošová, Hyžinská, Hajurková

          • Deň remesiel - Deň otvorených dverí

          • 19.3.2024 sa priestory ŠKD zmenili na remeselnícke centrum, v ktorom sa konala živá prezentácia remesiel tunajších remeselníkov - výroba keramiky: p. Huťková, zdobenie kraslíc: p. Ošková, zdobenie perníkov: p. Zaťková, výroba z kože: p. Líška, priadka: p. Stanislavová, štrikovanie: p. Slabejová, pletenie korbáčov: p. Lesák s dcérou, pletenie košíkov: p. Ružičková. 

            Deň remesiel bol zároveň aj Dňom otvorených dverí, v rámci ktorého sme privítali rodičov, starých rodičov, predškolákov s rodičmi i širokú verejnosť. Návštevníci si mohli obzrieť priestory školy a deti vyskúšať tvorbu remeselníkov a ich výrobky zakúpiť. 

            Ďakujeme remeselníkom, rodičom a všetkým návštevníkom, že prijali naše pozvanie a poctili nás svojou účasťou.

            Kolektív vychovávateľov ŠKD

          • „Čítame si navzájom“

          • Tento mesiac oslavujeme Marec - mesiac knihy a tak sme si minulý marcový týždeň spestrili príjemnou aktivitou.  V rámci projektu „Čítame si navzájom“ žiaci a žiačky ôsmeho a deviateho ročníka, chodili do všetkých tried 1. stupňa, aby posilnili pozitívny vzťah k čítaniu. Najprv sa v každej triede rozprávali s deťmi o knihách, poukázali na význam kníh a čítania a potom prečítali vybranú kapitolu, veselej rozprávky o slušnom správaní, z knihy spisovateľa Petra Stoličného ,,Dobrý deň, opica Škorica.“ Pri hlasnom čítaní sa striedali aj žiaci 1. stupňa. A prečo hlasnému? Aby na vlastné uši počuli ako čítajú, ako textu dokážu porozumieť poprípade ako si vedia príbeh s opicou predstaviť. Dni vzájomného čítania motivovali žiakov myšlienkou, že každá kniha môže mať svoju dušu a príbeh, ktorý ožije ... stačí sa len začítať.

            Školský parlament

          • OZNAM

          • Dňa 20. 3. 2024 sa uskutoční celoslovenské testovanie deviatakov T9. Z tohto dôvodu bolo udelené riaditeľské voľno žiakom ôsmeho ročníka. Ostatné triedy 2. stupňa sa budú učiť podľa upraveného rozvrhu.

          • Matematická olympiáda 6., 7. a 8. ročník

          • Úlohy domáceho kola MO riešilo 15 žiakov 6.ročníka, 9 žiakov 7. ročníka  a 17 žiakov 8. ročníka. Úspešných riešiteľov zo 6. ročníka bolo 8 - Andrea Macíková, Patrik Pažítka, Terézia Argalášová, Sára Porubská, Gabriel Kubovič, Oliver Grygar, Rudolf Huna, Matúš Beňo, zo 7. ročníka 4 žiaci - Vivien B. Magerčiaková, Matej Gerboc, Filip Šeďo, Tobias Ivan a 5 žiaci z 8. ročníka - Michelle Štrkolcová, Tomáš Procházka, Tomáš Butko, Krištof Mihalovič, Artur Benko. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri riešení úloh OK MO, ktoré sa uskutoční 3. 4. 2024. Kupčová

          • Čitateľský maratón: Čítajme si 2024

          • 18. 3. 2024 sa deti z V. a VI. oddelenia ŠKD zapojili v Liptovskej knižnici GFB do celoslovenského detského čitateľského maratónu s názvom "Čítajme si", ktorý organizuje Linka detskej dôvery s podporou MŠVVaM SR. Deti čítali z knihy Čarovné kreslo od Evy a Petra Bombarovcov. Výsledok detského čitateľského maratónu bude vyhlásený po sčítaní počtu čítajúcich detí z celého Slovenska.

            Vychovávateľky ŠKD Gejdošová, Hyžinská

          • Hravé čítanie

          • 14.3. a 15.3. sa deti z V., VI. a VII. oddelenia ŠKD zúčastnili v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva podujatia Hravé čítanie pod názvom "Ako mnísi kláštor postavili". Na detských čitateľov čakali zaujímavé úlohy, ktoré vyriešili práve vďaka prečítanej povesti o histórii budovy, v ktorej sídli múzeum.

            Vychovávateľky ŠKD Gejdošová, Hyžinská,  Hajurková

          • Poznávame, ako funguje mestská samospráva

          • Dňa 15. 3. 2024 žiaci 8. ročníka navštívili Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši, kde sa  oboznámili ako funguje mestská samospráva. Občianska výchova a vzdelávanie je dôležitou súčasťou výchovy detí a mladých ľudí. Vedie žiakov k dôležitým hodnotám, ako sú tolerancia, spolupráca, zodpovednosť či rešpekt nielen voči ostatným, ale aj voči sebe. Tvorí základný pilier formovania dobrých občanov a budúcich lídrov, ktorí raz prinesú do našej spoločnosti pozitívne zmeny.

            K.Štrasserová

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 6.3. 2024, v stredu, sa na II. stupni uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 

            V II. kategórii prednesu poézie sa na 3. mieste umiestnila žiačka Beňová M. (5.B), na 2. mieste Argalášová T. (6.B) a na 1. mieste Predáčová A. (5.A).

            V II. kategórii prednesu prózy sa na 1. mieste umiestnila žiačka Böhmerová Z. (5.A).

            V III. kategórii prednesu poézie sa na 3. mieste umiestnila žiačka Klempová S. (8.B), na 2. mieste Rázusová M. (7.A) a na 1.mieste Floreková V. (8.C).

            V III. kategórii prednesu prózy sa na 3. mieste umiestnil žiak Rúfus M. (8.B), na 2. mieste Štrkolcová M. (8.C) a na 1. mieste Uličná N. (7.B).

            Žiakom srdečne gratulujeme a držíme prsty v ďalšom kole.

            Jurkovičová, Luptáková, Ondrašová 

          • Ako sa prebúdza les

          • 7.3.2024 sa deti z 5. a 6. oddelenia ŠKD v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva zúčastnili podujatia pri príležitosti Svetového dňa divej prírody pod názvom "Ako sa prebúdza les". Podujatie bolo zamerané na interaktívne vnímanie jarných procesov, ktoré prebiehajú v prírode.

            Vychovávateľky ŠKD Gejdošová, Hyžinská

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

          • Dňa 27. februára 2024 sa na našej škole konalo školské kolo recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Žiaci prvého stupňa sa na recitáciu svedomito pripravili a podali dobré výkony. Okresného kola sa zúčastnia Katarína Hurajová zo 4.B a Stela Grešová zo 4.A. Gratulujeme! Všetkým ďakujeme za účasť. Tešíme sa na budúci rok.

          • "Cesta do vesmíru"

          • Včera sme sa s našou ŠKD 2.B zúčastnili super programu v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva, kde sme si prešli poznávacou cestou cez planéty, po našu galaxií. Vyskúšali sme si gravitačné sily na susedných planétach a skúsili sme si aj oblek pre astronautov. Ďalej sme si pozreli film o začiatku a vzniku našej planéty a v závere sme si usporiadali naše susedné planéty. 

            Deti boli nadšené a program sa im veľmi páčil. 

          • Náš lyžiarsko - turistický výcvik

          • Dňa 26.2. 2024 nadišiel náš dlho očakávaný deň. Nástupom do autobusu, zatvorením dverí a zamávaním našim rodičom a našej škole sa to všetko začalo. Našim ubytovaním sa stal na celý, dlhý týždeň Hotel Spojár a lyžiarske stredisko Žiar - Dolinky.

            Napriek slabým snehovým podmienkam sa nám podarilo 3 dni intenzívne lyžovať a v stredu preveriť svoje lyžiarske schopnosti a zručnosti súťažou. Vo štvrtok sme si zamakali skoro dvojhodinovým výstupom na Žiarsku chatu. Poobede sme ešte stihli prednášku našich horských záchranárov bratov Triznovcov o ich náročnej práci. V piatok náš posledný deň sme uzavreli 

            návštevou historickej bane Medvedej štôlne. Verím, že sa lyžiarsky výcvik našim siedmakom páčil a navždy sa zapíše do ich detskej pamäti.

             Mgr. Almanová

          • Do školy na bicykli

          • V spolupráci so zriaďovateľom bolo v areáli našej školy,  pri budove 1. stupňa vybudované kryté stojisko na bicykle. Využite jeho kapacitu a svoje bicykle odkladajte v tomto priestore.  Nezabúdajte na svoju bezpečnosť a nosenie prilby.