• Karneval v ŠKD

          • Aj tento rok sme fašiangy oslávili karnevalom v ŠKD v 2 .A triede. Deti si vyzdobili triedu, pripravili sladké i slané dobroty. S dobrou náladou počas promenády masiek predstavili svoje karnevalové kostýmy, potom si zasúťažili aj zatancovali.

          • Cesta ku knihe

          • Naši tretiaci si veľmi obľúbili knižnicu G.F.Belopotockého a tešia sa z každej návštevy. V stredu 17.1. sem zavítali opäť, aby si požičali nové zaujímavé knihy, ktoré im prinášajú radosť a potešenie. A práve dobrovoľným čítaním pre potešenie sa začína ich putovanie za čitateľskými zručnosťami.

            Vychovávateľka ŠKD Zdenka Gejdošová

          • Exkurzia na mestskom úrade

          • Deti zo VI. odd. ŠKD absolvovali 10.1. exkurziu na mestskom úrade spojenú s prednáškou aj konkrétnymi aktivitami na tému "Kompetencie na život aktívneho občana".

            Špecialistka škôl a školských zariadení na mestskom úrade Miriam Čabajová priblížila deťom na konkrétnych príkladoch, ako fungujú jednotlivé procesy v samospráve, čo všetko mesto zabezpečuje pre svojich obyvateľov, aké inštitúcie, školy alebo napríklad aj cesty spravuje, že pripravuje a vydáva všeobecne záväzné nariadenia, ktoré treba dodržiavať.

            Vychovávateľka ŠKD Zdenka Gejdošová

          • Matematická olympiáda 5. a 9. ročník

          • Úlohy domáceho kola MO riešilo 8 žiakov 5.ročníka a 9 žiakov 9. ročníka. Úspešných riešiteľov z 5. ročníka bolo 5 - Tina Plauterová, Zoe Böhmerová, Martin Koyš, Oliver Koyš, Maryna Ponomarova a 3 žiaci z 9. ročníka - Filip Turčiak, Stanislav Kubín, David Brziak.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri riešení úloh OK MO, ktoré sa uskutoční 24.1.2024.

            Kupčová

          • Pytagoriáda 5. – 8. ročník

          • 12. - 13. 12. 2023 sa pre žiakov 5. – 8. ročníka uskutočnilo školské kolo Pytagoriády.

            V kategórii P5 boli úspešní riešitelia Juraj Klocok, Peter Olbert, Zoe Böhmerová, Denys Chelpanov, v kategórii P6 Patrik Pažítka, v kategórii P7 Matej Gerboc, Filip Šeďo, Ondrej Fronko, v kategórii P8 Tomáš Prochádzka a Krištof Mihalovič. Všetkým srdečne blahoželáme a úspešným riešiteľom držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 9.-10. 4. 2024.

            Kupčová

          • Logo triedy

          • Žiaci sa v priebehu novembra a decembra mohli zapojiť do súťaže "Logo triedy", ktorá bola organizovaná prostredníctvom mediálnej výchovy. Každá trieda si mala vymyslieť a navrhnúť vlastné logo triedy. Malo to byť niečo, čo ich vystihuje. Šlo hlavne o to, aby sa trieda spojila a vymyslela niečo spoločné. V niektorých triedach síce niektorí pracovali ako kolektív, ale boli aj triedy, kde logo navrhol iba jeden žiak, prípadne sa vôbec nezapojili. Veľká vďaka patrí aj učiteľom, ktorí žiakov motivovali, podporovali a samozrejme im aj pri tvorbe loga triedy pomáhali. Aby výber najkrajšieho loga bol "fér", prebehlo hlasovanie prostredníctvom Edupage, kde mohli hlasovať žiaci, rodičia, učitelia. Hlasovanie trvalo do obeda 22.12. 2023. Najviac hlasov získalo logo 9.B - 26,5%, ďalšia v poradí bola trieda 9.A - 17,5 % a na poslednom mieste sa umiestnila trieda 7.B - 10,3 %. Do hlasovania sa zapojilo 223 hlasujúcich, ktorí prispeli k výberu toho NAJLEPŠIEHO LOGA. 

            9.1. 2024 si víťazí súťaže prebrali diplomy a spravili si spoločné fotky aj s ich logom. 

            Mgr. Bernadeta Luptáková - koordinátor mediálnej výchovy 

          • PROJEKT: Zelený vzdelávací fond

          • CIELE PROJEKTU:

            Cieľom projektu je zmena a vybudovanie školského pozemku na inšpiratívnu zážitkovú učebňu, kde sa žiaci v rámci vyučovania i v čase po vyučovaní budú učiť a získavať zručnosti pri pestovaní rastlín a drevín. Kde žiaci získajú poznatky o živote hmyzu a vtákov.

             

            POPIS PROJEKTU:

            Vybudovanie v areáli školy:

            1. bylinkovej a zeleninovej časti záhrady, kde budú umiestnené vyvýšené záhony na pestovanie,

            2. kompostoviska - na uloženie biologicky rozložiteľných zvyškov zo školskej záhrady,

            3. uskutočniť štátnym orgánom predpísanú náhradnú výsadbu drevín za povolený výrub drevín,

            4. vybudovať relaxačnú časť školskej záhrady, kde bude umiestnený senzomotorický

            chodník, lavičky na realizáciu výchovno-vzdelávacích aktivít a informačnej tabule s environmentálnymi informáciami,

            5.umiestnenie v školskej záhrade 10 búdok pre netopierov, 10 búdok pre spevavce a 1 búdku pre hniezdny pár sokola myšiara. Búdky pre spevavce plánujeme zakúpiť v demonte, aby sa žiaci podieľali na ich zhotovení.